Drenaj limfatic manual

de Liliana Stefan, terapeut ReBalance

Ajuta-ti sistemul imunitar!

Sistemul limfatic este principalul aparator impotriva bacteriilor, virusilor si a ciupercilor.
Sistemul circulator uman proceseaza aproximativ 20 de litri de sânge pe zi, din care cca. 17 litri din plasma filtrata sunt reabsorbiti direct în vasele de sange, iar restul de 3 litri raman în lichidul interstitial din tesuturi. Una dintre principalele functii ale sistemului limfatic este aceea de a asigura o cale pentru ca acesti 3 litri de plasma sa revina inapoi in sange. Circulatia superficiala limfatica nu este direct stimulata prin exercitiu fizic, de aceea sistemul limfatic trebuie ajutat manual, cu blandete.

Drenajul limfatic manual asigura deschiderea vaselor limfatice nefunctionale, in felul acesta ajuta drenarea lichidului interstitial spre vasele limfatice functionale.

Acest tip de masaj are un ritm lent, stimuleaza nodulii limfatici care sunt situati imediat sub piele. Este o terapie este non-invaziva, nedureroasa si foarte eficienta.

Masajul de drenaj limfatic manual determina inlaturarea toxinelor, curatarea in profunzime a organismului, stimularea sistemului imunitar si o relaxare profunda.

Poti face o programare la 0732 35 11 66 – Centrul  Medical de Excelenta Renasterea

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on facebook
Atentie! Masajul suedez sau alte tipuri de masaj profund pot afecta tesuturile cu edem limfatic datorita faptului ca vasele si capilarele limfatice sunt extrem de fragile. O actiune in forta asupra acestora le poate leza cu usurinta.
De asemenea drenajul limfatic executat cu aparate nu are o eficienta mare, deoarece acestea nu fac altceva decat sa "stoarca" limfa care se gaseste in vasele limfatice mari, fara sa actioneze asupra capilarelor si vaselor limfatice nefunctionale sau blocate, care au nevoie de stimulare suplimentara.

Beneficii ale masajului de drenaj limfatic manual

Drenajul limfatic manual constituie cea mai eficienta abordare in cazul edemelor,  stimuleaza limfa sa circule mai usor, inlatura blocajele de-a lungul vaselor limfatice si in interiorul ganglionilor limfatici, inlatura toxinele,  stimuleaza sistemul imunitar, ajuta la indepartarea limfedemului si corecteaza retentia de fluide.
Ajuta la indepartarea celulitei, la evacuarea grasimilor prin vasele limfatice, reduce durerile cronice, activeaza circulatia sangelui,  ajuta la vindecarea cicatricelor, vergeturilor, reduce ridurile.
Terapia prin drenaj limfatic manual nu inlocuieste diagnosticul medical sau procedurile medicale. Nu este o practica medicala si nici nu tine locul unui medic.
Poate te intereseaza si urmatoarele terapii:
No Comments

Post A Comment