Muzica si efectele sale terapeutice

de Liliana Stefan, terapeut ReBalance

In procesul terapeutic un rol important il are substratul energetic oferit de muzica terapeutica #healigtunes si frecventele asociate. Desi in plan spiritual nu se poate masura stiintific influenta sunetelor asupra corpului, efectele benefice sunt puternic resimtite in plan fizic datorita faptului ca la nivel neuronal oamenii au capacitatea de a extrage “pulsul” muzicii si de a intra in rezonanta cu ea. Sistemul nervos parasimpatic este direct vizat in procesele energetice, motiv pentru care muzica terapeutica are capacitatea de a ridica prima bariera spre calea catre vindecare fizica si emotionala.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Desi o serie de materiale sustin puterea miraculoasa a tonurilor solfeggio, in mod direct detectabil singura dovada a faptului ca acestea au un efect asupra omului este starea de relaxare pe care o induc.

Tonurile solfeggio erau folosite in trecut de catre calugarii gregorieni pentru meditatie. Aceste sunt 396 hz, 417 hz, 432 hz, 528 hz, 639 hz, 741 hz, 852 hz. Acestor frecvente li se atribuie puteri miraculoase, cum ar fi eliminarea negativitatii, a blocajelor, repararea ADN, etc. Din nou, acest lucru nu a putut fi demonstrat pana acum.

Ceea ce este sigur si este faptul ca apa este un mediu usor influentabil. Ea este purtatoare si emitatoare de informatie, poate reactiona usor la diferite frecvente ale energiei inconjuratoare (exista imagini si un studiu stiintific prin care s-a demonstrat felul in care apa a cristalizat in forme diferite atunci cand a fost “supusa” la frecvente diferite).

Cum corpul uman are in componenta sa o cantitate mare de apa (in jur de 70% din greutatea totala) este usor de dedus faptul ca odata ce ascultam muzica in diferite frecvente starea noastra sa se modifice in acord cu acestea.

Am stat de vorba cu producatori muzicali experimentati care au ajuns la concluzia ca muzica este muzica si atat. Ea este facuta pentru minte si suflet, astfel incat chiar daca frecventele la care sunt acordatae anumite melodii nu corespund cu cele din gama solfeggio, ele vor avea un impact sigur asupra starii joastre emotionale. Cele din gama de relaxare vor produce exact ceea ce spune si numele: relaxare. Insa nu exista nicio dovada detectabila fizic ca ar face mai mult de atat, si anume sa repare AND, sau celule, sau alte boli. Ceea ce fac este sa aduca corpul in starea alfa, de relaxare profunda, moment in care corpul si celulelel noastre isi fac datoria: functioneaza la nivel optim si isi gasesac calea catre propriul echilibru si spre vindecare.

Personal folosesc in toate terapiile substrat muzical care completeaza in mod firesc si bland orice sesiune.

Poate te intereseaza si urmatoarele terapii:

No Comments

Post A Comment