Reflexoterapia – cum si la ce te poate ajuta

Ce este Reflexoterapia?

de Liliana Stefan, terapeut ReBalance

Reflexoterapia este una din cele mai sigure si putin invazive practici terapeutice complementare disponibile. A fost practicata din cele mai vechi timpuri in India, China si Egipt. Reflexologia se bazeaza pe teoria confora carei corpul are capacitatea de a se vindeca singur. Se considera ca sunt zone si puncte reflexe care corespund diferitelor organe si sisteme ale corpului, iar apasarea lor poate avea un efect benefic asupra organelor si starii generale de sanatate.

Poti face o programare la 0732 35 11 66 – Centrul  Medical de Excelenta Renasterea

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Modul in care functioneaza este similar acupuncturii si presopuncturii, cu specificatia ca aceste terapii folosesc puncte pe tot corpul, nu doar pe picioare, maini si urechi. Se foloseste o presiune usoara pe anumite puncte de-a lungul talpilor, mainilor sau urechilor. Reflexologia are efecte benefice asupra intregului corp, poate fi folosita pentru a restabili si mentine echilibrul natural al acestuia si pentru a facilita vindecarea in cazul unor afectiuni. 

Pentru fiecare persoana aplicarea si efectul terapiei sunt unice. Reflexoterapia se poate face ca o terapie complementara ingrijirii traditionale, dar nu este o alternativa la aceasta. Reflexologii nu pun diagnostice si nu trateaza boli.

Beneficiile sunt resimtite la nivelul intregului corp: sistem respirator, digestiv, cardiac, circulator, hormonal, urinar, in cazul depresiei, insomniei, durerilor de spate, a durerilor musculare.

Indicatii terapeutice:

  • profilaxia imbolnavirilor de orice tip
  • eliminare toxine (alimentare sau medicamentoase)
  • imbunatatirea starii psihice
  • pierdere in greutate
  • depresie
  • insomnie
  • dureri de spate
  • dureri musculare
  • enurezis

Ce poti experimenta dupa sesiunile de reflexoterapie?

Stres redus, relaxarea imbunatatita, eliberarea tensiunilor nervoase si musculare, scaderea durerilor, functie corporala imbunatatita, forta crescuta, mobilitate sporita, euforie.

Cum decurge o sesiune de terapie?

Pentru a te asigura ca reflexoterapia este potrivita pentru tine, terapeutul iti va pune la inceput cateva intrebari despre starea ta de sanatate, stil de viata, de alimentatie.  De asemenea este util sa faci o vizita la medic inainte pentru a te asigura ca acest tip de terapie nu iti este contraindicat medical.

Intr-un spatiu linistitor vei fi asezat pe masa de masaj, fara insa a fi nevoie sa te dezbraci ca si in cazul masajului corporal. Ti se va indica sa te descalti pentru ca terapeutul sa aiba acces la picioarele tale.

Se folosesc uleiuri sau creme organice care vor fi aplicate cu blandete, apoi se vor face presiuni usoare pana la moderate pe fiecare picior in parte, pe zonele corespunzatoare hartilor reflexogene

Sesiuneile dureaza intre 30 si 60 min. Este posibil ca pe parcursul terapiei sa te relaxezi atat de profund incat sa adormi sau sa simti un val de emotii pe masura ce energia se misca in corp. Dupa aceea sentimentul va fi de calm sau energizare.

Este posibil sa faci o sesiune de terapie ocazional, ca reglare obisnuita, sau in fiecare saptamana pentru o anume perioada de timp, daca este vorba de o afectiune.

No Comments

Post A Comment