Reflexoterapia – Cum si la ce te poate ajuta?

Ce este Reflexoterapia?

de Liliana Stefan, terapeut ReBalance

Reflexoterapia este una din cele mai sigure și puțin invazive practici terapeutice complementare disponibile. A fost practicată din cele mai vechi timpuri în India, China și Egipt. Reflexologia se bazează pe teoria confora cărei corpul are capacitatea de a se vindeca singur. Se consideră că sunt zone și puncte reflexe care corespund diferitelor organe și sisteme ale corpului, iar apăsarea lor poate avea un efect benefic asupra organelor și stării generale de sănătate.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Modul în care funcționează este similar acupuncturii și presopuncturii, cu specificația că aceste terapii folosesc puncte pe tot corpul, nu doar pe picioare, mâini și urechi. Se folosește o presiune ușoară pe anumite puncte de-a lungul tălpilor, mâinilor sau urechilor. Reflexologia are efecte benefice asupra întregului corp, poate fi folosită pentru a restabili și menține echilibrul natural al acestuia și pentru a facilita vindecarea în cazul unor afecțiuni. 

Pentru fiecare persoană aplicarea și efectul terapiei sunt unice. Reflexoterapia se poate face că o terapie complementară îngrijirii tradiționale, dar nu este o alternativă la aceasta. Reflexologii nu pun diagnostice și nu tratează boli.

Beneficiile sunt resimțite la nivelul întregului corp: sistem respirator, digestiv, cardiac, circulator, hormonal, urinar, în cazul depresiei, insomniei, durerilor de spate, a durerilor musculare.

Indicatii terapeutice:

  • profilaxia imbolnavirilor de orice tip
  • eliminare toxine (alimentare sau medicamentoase)
  • imbunatatirea starii psihice
  • pierdere in greutate
  • depresie
  • insomnie
  • dureri de spate
  • dureri musculare
  • enurezis

Ce poți experimenta după sesiunile de reflexoterapie?

Stres redus, relaxarea îmbunătățită, eliberarea tensiunilor nervoase și musculare, scăderea durerilor, funcție corporala îmbunătățită, forță crescută, mobilitate sporită, euforie, reducerea insomniei.

Cum decurge o sesiune de terapie?

Pentru a te asigura că reflexoterapia este potrivită pentru tine, terapeutul iți va pune la început câteva întrebări despre starea ta de sănătate, stil de viață, de alimentație.  De asemenea este util să faci o vizită la medic înainte pentru a te asigura că acest tip de terapie nu iți este contraindicat medical.

Într-un spațiu liniștitor vei fi așezat pe masa de masaj, fară însă a fi nevoie să te dezbraci ca în cazul masajului corporal. Ți se vă indica să te descalți pentru că terapeutul să aibă acces la picioarele tale.

Se folosesc uleiuri sau creme organice care vor fi aplicate cu blândețe, apoi se vor face presiuni ușoare până la moderate pe fiecare picior în parte, pe zonele corespunzătoare harților reflexogene

Sesiuneile durează aproximativ 50 de minute. Este posibil ca pe parcursul terapiei să te relaxezi atât de profund încât să adormi sau să simți un val de emoții pe măsură ce energia se mișcă în corp. După aceea sentimentul va fi de calm sau energizare.

Este posibil să faci o sesiune de terapie ocazional, ca reglare obișnuită, sau în fiecare săptămână pentru o anume perioadă de timp, dacă este vorba de o afecțiune.

Recomandarea mea este de a face o serie de 10 ședințe, pentru un rezultatvizibil și de durată.

No Comments

Post A Comment